top of page

Energia este libera!


ENERGIA ESTE LIBERĂ DE LA FACEREA LUMII


Independența energetică pentru toti oamenii este unul dintre scopurile mele.


Dacă ne uităm cu atenție la viața noastră zilnică vom vedea că toată sclavia modernă la care suntem supuși încă de pe băncile școlii, are in spate lupta pentru ENERGIE. Noi muncim cam 75% din timp pentru a plăti energia care ajunge la noi sub diverse forme: combustibili pentru transportul propriu, electricitate, încălzirea locuințelor, mâncarea (toate culturile de cereale, legume și fructe, si apoi creșterea animalelor sunt uriașe consumatoare de combustibili fosili începând de la industria chimică care produce toate otrăvurile cu care sunt „hrănite” plantele, apoi motorina pentru utilaje și transport, pentru industria ambalajelor de orice natură, pentru transportul produselor finite pe piața de desfacere și pentru toată structura administrativă a magazinelor si supermarketurilor care le comercializează - toată mâncarea care ajunge în farfuria noastră este o mare „mâncătoare” de combustibili fosili).

Toate acestea se bazează pe energie. Lupta pentru energie este cauza tuturor războaielor, a foamei, a diferențelor uriașe între nații și cauza nr 1 a sclaviei moderne. Și toate acestea pentru că încă energia liberă nu a ajuns la îndemâna omului obișnuit. Însă cei care au încercat să o extragă liber și să o ofere omenirii au fost „accidentați întâmplător” adică omorâți. Până va veni ziua în care energia va ajunge iar liberă și toti oamenii vor fi egali și nu vor mai trebui să se lupte pentru ea, cel puțin avem datoria să folosim energia sub orice formă cât mai conștient și cu înțelepciune.

Este ceea ce noi putem face!

Să folosim cu înțelepciune resursele pe care le avem.


Lemnul este una dintre cele mai locale și regenerabile resurse, nepoluant dacă este ars curat, complet. Extragerea maxim posibilă a energiei conținută în materia organică - care de altfel provine de la lumina solară înmagazinată în plante pe perioada de creștere a acestora - reprezintă responsabilitatea noastră:

Deci arderea curată și completă a lemnului,

Folosirea sistemelor solare de încălzit apa pentru spălat sau încălzit locuințele,

Folosirea energiei eoliene și solare pentru electricitate

Folosirea încălzirii cu compost.



Featured Posts
Recent Posts
bottom of page